Inzet van gerecycled plastic draagt bij aan CO2-reductie bij Nexans

nexans_gerecycled_krimpfolie

In een recente ontwikkeling heeft KIVO Plastic Verpakkingen, in nauwe samenwerking met Nexans, een project gestart dat zich richt op het verminderen van de CO2-footprint door het gebruik van duurzaam folie vervaardigd uit gerecycled plastic (PCR). Dit initiatief, dat voortkomt uit onze deelname aan de Circular Plastics Alliance, laat weer zien dat ketensamenwerking cruciaal is in het verduurzamen van de verpakkingsindustrie.

Deze samenwerking tussen KIVO en Nexans, een wereldleider in de kabelindustrie, heeft geresulteerd in de implementatie van krimpfolie bestaande uit 30% post-consumer recycled (PCR) plastic. De impact van deze overstap is aanzienlijk, met een beoogde jaarlijkse besparing van 10.000 kg CO2-equivalent voor Nexans Benelux, wat overeenkomt met de voordelen van het planten van ongeveer 400 bomen.

De beslissing om over te stappen op een folie met 30% PCR-gehalte werd genomen na uitgebreide analyse en vergelijkingen, ondersteund door een speciale CO2-footprinttool ontwikkeld door KIVO in samenwerking met CE Delft. Deze tool, die de Cradle-to-Consumer benadering hanteert, heeft de milieuvoordelen van deze verandering aangetoond, rekening houdend met de volledige levenscyclus van de folie.

Kwaliteitsbehoud was een cruciale factor in dit proces. De gekozen mix voldoet aan de strenge eisen van de voorgestelde PPWR-normen, die gericht zijn op het verminderen van verpakkingsafval en het stimuleren van een circulaire economie binnen de Europese Unie.

Start ook met CO2-besparen, start met gerecycled plastic

Wij nodigen bedrijven uit om contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe het gebruik van gerecycled plastic kan leiden tot aanzienlijke CO2-besparingen. Samen kunnen we stappen zetten richting een duurzamere toekomst.