PCR

Toevoegen van PCR

KIVO is al heel ver in de ontwikkeling van het toevoegen van gerecyclede materialen in onze folies. Voor meerdere toepassing voegen we al diverse percentages PCR toe. PCR is een afkorting van post-consumer recycled en PCR verpakkingen zijn producten die gemaakt zijn van afval. Contact opnemen

Krimpfolie met 50% gerecycled materiaal


Voorheen produceerden wij alleen krimpfolies van Virgin materiaal. Momenteel zijn wij in staat om 50% transparante Post Consumer Recycled (PCR) toe te voegen. Lees hier “Wat is PCR Plastic?” Het is ons gelukt dit te realiseren zonder de folie dikker te maken. De vraag bij klanten is dan ook groot. Er hebben al veel succesvolle tests plaatsgevonden en een aantal klanten van onze klanten is reeds overgegaan op de folie met gerecycled materiaal.

Naast krimpfolies geldt dit ook voor onze afdekfolies, hiervoor zijn de tests met pallethoezen reeds zeer succesvol verlopen en beleveren we al aan diverse klanten.

Ja, ik wil direct contact opnemen
blaue engel keurmerk potgrond

Potgrondfolie met 80% gerecycled materiaal (Blaue Engel keurmerk)


Voor onze potgrond folie hebben wij het Virgin materiaal grotendeels vervangen door een folie ontwikkeld met daarin maar liefst 80% PCR. Hierdoor zijn we nu ook gecertificeerd met het Blaue Engel keurmerk. Hiermee is KIVO Plastic Verpakkingen de eerste in Nederland die voor potgrondfolie dit keurmerk mag dragen.

Voor sommige klanten is dit keurmerk een belangrijke marketingtool en weegt dit steeds meer op tegen de soms ietwat donkerdere kleur van de folie. De kwaliteit is immers gelijkwaardig aan het Virgin materiaal. Klanten gaan ook veelal voor de toevoeging van 50% en durven de stap naar 80% nog niet altijd te maken. KIVO denkt dat dit een kwestie van tijd is totdat dit wijdverspreid zal zijn binnen de branche.

Ja, ik wil direct contact opnemen
vuilniszakken PCR

Pedaalemmerzakken van dunnere folie en toevoeging van 85% gerecycled plastic (PCR)


Momenteel bevinden we ons met een aantal klanten in de testfase voor pedaalemmerzakken met maar liefst 85% PCR tot een minimale dikte van 10 micron. Met Virgin materiaal wat normaliter gebruikt wordt, is het nog wel mogelijk om iets dunner te gaan.

De vraag vanuit klanten is groot, in België wordt dit immers bij wet al geëist. Daar moeten in 2021 alle vuilniszakken uit 80% gerecycled materiaal bestaan (waarvan minstens 50% PCR). Buiten onze Belgische klanten leeft de vraag bij supermarkten ook, de kentering is gaande. Wij verwachten dan ook dat in andere landen de wetgeving ook gaat veranderen en de vraag naar folies met gerecycled materiaal groter wordt. Met onze recyclingfabriek REKS kunnen wij zeer eenvoudig aan deze vraag van hoogwaardig PCR voldoen aan onze klanten.

Ja, ik wil direct contact opnemen

Contact met ons opnemen


Neem contact met ons op en wij reageren dezelfde dag nog!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :