REKS

REKS

De Joint Venture REKS LLC, een recyclingfabriek gericht op het sorteren, scheiden, wassen en recyclen van plastic afvalstromen van onder andere supermarktketens, retailers en distributiecentra. Contact opnemen

Een verbluffend resultaat vanaf het begin


We mogen nu al concluderen dat de resultaten verbluffend zijn te noemen. De gezamenlijke inspanningen van KRAS Recycling, KIVO en onze lokale Kosovaarse partners om in korte tijd een ‘state of the art’ recyclingfabriek te bouwen en een proces te implementeren dat volledig nieuw is voor een land als Kosovo, werden daarmee volledig beloond.

Ja, ik wil direct contact opnemen

De focus van REKS


REKS richt zich vooral op het recyclen van LDPE en LLDPE folies. De productielijn is speciaal ingericht om ook grote hoeveelheden stretchfolie te kunnen verwerken.

Door het handmatig scheiden van onbedrukte transparante LDPE folies zonder labels, folies met labels, stretchfolies, licht bedrukte folies en zwaar bedrukte/gekleurde folies, is REKS in staat om de hoogst mogelijke kwaliteiten transparante LDPE en LLDPE gerecyclede grondstoffen van Post Consumer Recycled content (PCR) te produceren.

reks buitenkant

Hoogwaardige kwaliteit (PCR)


De uitmuntende kwaliteit maakt het mogelijk om middels allianties met supermarkten en retailers, recyclers (zoals KRAS), plastic producenten (waaronder wijzelf) en de verpakkende industrie volledig circulaire stromen (closed loops) te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan krimpfolies, stretchfolies en inzamelzakken die na gebruik door de retailers en distributiecentra worden opgehaald door KRAS, gesorteerd en verwerkt tot nieuwe grondstof door REKS en vervolgens weer worden ingezet door KIVO en partners in de productie van nieuwe krimpfolies, stretchfolies en inzamelzakken.

Het verwerken van verschillende afvalstromen


REKS verwerkt afvalstromen vanuit Europa en de Balkan regio. De huidige capaciteit is 10.000 ton per jaar met het doel om deze al eind 2020 te verdubbelen. Waar voorheen deze afvalstromen in enorme hoeveelheden vanuit Europa naar Azië werden verscheept, of binnen Europa tot lagere kwaliteit (minder homogeen) regranulaat werden verwerkt, biedt REKS met deze capaciteit nu een antwoord op de toegenomen exportproblematiek en de stijgende behoefte aan hoogwaardige plastic verpakkingen met recycled content. De fabriek voldoet aan alle hoge Europese eisen voor bijvoorbeeld water management, energie management, Arbo-eisen, REACH en verwerking van restafval. Processen om de fabriek EuCertPlast gecertificeerd te maken, zijn dan ook in gang gezet.

Ja, ik wil direct contact opnemen

Bekijk hieronder de bedrijfsvideo van REKS!

 

Contact met ons opnemen


Neem contact met ons op en wij reageren dezelfde dag nog!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :