flexodrukken

Flexodrukken

KIVO staat binnen de kunststofbranche al jaren bekend om haar toonaangevende flexodrukkerij. Met haar state-of-art machinepark is KIVO in staat om tot maximaal 10 kleuren te flexodrukken. Alles is mogelijk, van een hele simpele bedrukking tot een levensechte full color bedrukking. Contact opnemen
 • 4 Verschillende flexodruk machines
 • Tot 10 kleuren mogelijk
 • Hoog opgeleid personeel
 • Prijswinnende kwaliteit

Allerlei soorten folies flexodrukken


Flexodrukken in hoogwaardige kwaliteit is mogelijk door continu proactief de laatste ontwikkelingen binnen de flexotechniek te volgen en uit te testen. Hierdoor behoren wij al jaren tot de top van de Europese flexomarkt. Hier komen meerdere factoren bij kijken. Zo vinden er op dit moment nieuwe ontwikkelingen plaats, één daarvan is ”Bellissima”. Dit is een nieuw soort rastertechniek die wij toepassen om nog gedetailleerder te drukken.

Ja, ik wil direct contact opnemen

De machines waarmee wij onze folies bedrukken

Het machinepark, bestaande uit een Miraflex (8 kleuren), een Novoflex (8 kleuren) en een Novoflex (10 kleuren) is toonaangevend. Deze machines zijn voorzien van de laatste technische snufjes en kunnen hierdoor een fantastisch eindproduct garanderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste cliche en rastersleeve techniek zoals Kodak NX en GTT van Apex. Dit in combinatie met de hoog gepigmenteerde inkten van Doneck.

Los van het bovengenoemde, waarborgen wij bij KIVO de verwachtte kwaliteit ook nog door een aantal andere factoren, namelijk: color management, viscociteitsregeling en een hightech camerasysteem.

Het color management en de viscositeitregeling waarborgen een perfecte kleurkwaliteit volgens PMS (Pantone Matching System). In combinatie met een hightech camerasysteem zorgt dit voor een constant drukresultaat. Dat betekent dat de eerste druk gelijk is aan de laatste. KIVO heeft dan ook zeer tevreden relaties die al jaren van drukwerk worden voorzien.

Goede machines en hoge kwaliteit randapparatuur zijn nog geen garantie voor een goed eindresultaat. Zoals wel eens wordt gezegd: ‘je kunt wel een mooie keuken hebben, maar dat betekent niet dat je goed kunt koken’. Een goed uitgeruste keuken en goede ingrediënten bieden nog geen garantie voor een heerlijke maaltijd. Kennis en kunde spelen ook een belangrijke rol. De drukkerij van KIVO valt al jaren onder de verantwoordelijkheid van John Zwetsloot en Vincent Tetro, samen goed voor 57 jaar ervaring binnen de flexowereld. Daarnaast beschikt de afdeling over 25 zeer gemotiveerde en opgeleide medewerkers die in vijf ploegen (24/7) werken.

Zwetsloot: ‘’Vroeger werd er nogal neergekeken op flexo, het werd als ‘’stempelen’’ veroordeeld. Dit is inmiddels behoorlijk veranderd. Flexo is een echte speler en concurrent geworden van diepdruk. Flexodrukwerk is al gauw stukken goedkoper dan diepdruk en de kwaliteit zit heel dicht bij elkaar.

EFTA Benelux Flexodruk Awards


Tijdens de EFTA Awards in 2015 heeft KIVO de eerste prijs behaald met de bedrukking van ‘Chicken Wings’ in maar vier kleuren. Met dezelfde bedrukking hebben wij ook meegedaan met de FTA Europe Diamond Awards in 2016. Dit resulteerde in een tweede plaats, dat gezien het aantal deelnemers een goede prestatie was. Met de Awards in 2017 hebben ook meegedaan. Deze keer met een potgrondfolie voor Compo, hiermee zijn wij als tweede geëindigd. Hieronder de twee bedrukkingen waar wij mee in de prijzen zijn gevallen.

Ja, ik wil direct contact opnemen
prijswinnede potgrondzakken

Flexodruk op verpakkingen


Wij zijn in staat om veel verschillende producten te bedrukken. Hieronder een lijst met een aantal pagina’s die meer vertellen over het bedrukken van een bepaald product:

Links ziet u onze potgrondfolie voor Compo, hiermee zijn wij als tweede geëindigd tijdens de de EFTA Awards in 2017!

prijswinnende flexodrukken

Duurzaam flexodrukken


Tijdens het drukproces verdampen er alcoholdampen, wat onvermijdelijk is. Om het milieu hier niet mee te belasten heeft KIVO een naverbrander die de alcohol neutraliseert alvorens het naar buiten wordt geblazen. KIVO voldoet hiermee volledig aan de Europese wet- en regelgeving.

Daarnaast wordt er getracht zo min mogelijk kleuren te gebruiken. Hierdoor besparen wij het milieu. In sommige situaties zijn wij in staat om met maar vier kleuren een vergelijkbaar drukresultaat te bieden dan met het gebruik van meerdere kleuren. Minder inkt is minder afval, dus minder milieubelasting. Dit heeft mede geresulteerd in het winnen van de eerste prijs in 2015. Meer weten over wat wij aan duurzaamheid doen? Ga eens naar onze pagina over duurzaamheid.

Rechts ziet u onze bedrukking van ‘Chicken Wings’. Hiermee behaalde wij de 1e plek in de EFTA Awards 2015 én de 2e plek in de FTA Europe Diamond Awards 2016!

Effectieve flexodruk


Met de slogan ‘Ready for the future’ is KIVO een project gestart om de maximale productie en effectiviteit uit de drukkerij te halen. Het hele drukproces is onder de loep genomen. Dit project heeft grote gevolgen gehad voor de structuur van de afdeling. Mede door de goede samenwerking met een externe partij hebben wij een fantastisch eindresultaat behaald.

Ja, ik wil direct contact opnemen

Contact met ons opnemen


Neem contact met ons op en wij reageren dezelfde dag nog!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :