Duurzaamheid

KIVO is zich bewust van haar invloed op het milieu. Het produceren van folies kost niet alleen energie en grondstoffen, maar draagt helaas ook bij het vergroten van de afvalberg. Daarom is KIVO een programma aan het uitrollen met als doel een actieve bijdrage te leveren aan het verkleinen van de afvalberg. Een programma dat aansluit op alle eerdere initiatieven met dit doel. We streven ernaar om de ecologische footprint te minimaliseren, binnen elke stap van de productie- en distributieketen.

In de onderstaande afbeelding ziet u waar KIVO zich al actief op richt.

Inkoop & Opslag
De verduurzaming van KIVO begint bij de inkoop en opslag van grondstoffen en goederen. KIVO houdt bij de selectie van leveranciers rekening met hun blik op duurzaamheid. Door direct bij de bron te focussen op duurzaamheid, slaat dat over op het daaropvolgende productieproces. Daarnaast is KIVO aangesloten bij ‘Operation Clean Sweep’ om te voorkomen dat afval en grondstof ongecontroleerd gaat zwerven. Lees hier meer over in de blog over Inkoop & Opslag.

Research & Development
Een groot deel van de verduurzaming vindt bij KIVO plaats in de productontwikkeling. We verminderen het gebruik van grondstoffen, we bevorderen het hergebruik en recycling, en we beperken het productieoverschot. Lees hier meer over in de blog over duurzame productontwikkeling.

Duurzaam produceren
Tijdens het produceren houden wij natuurlijk ook rekening met de impact op het milieu. Op alle fabriekslocaties in Nederland zijn honderden zonnepanelen aanwezig. Hierdoor kunnen we een hoop producten energieneutraal produceren. Daarnaast investeert KIVO veel in energiezuinige en duurzame productiemachines. Ten slotte wordt er bij KIVO lean geproduceerd voor optimale efficiëntie en minimaal afval. We recyclen het afval van de productie om opnieuw te gebruiken. Lees hier binnenkort meer over in een blog.

Opslag & Transport
KIVO houdt sterk rekening met het milieu in de opslag en transport van haar goederen. We hanteren minimale tussen- en eindvoorraden met efficiënt transport, door nieuwe zuinigere vrachtwagens. Hier zal binnenkort een blog over geschreven worden.

Dunnere folies door diktereductie
KIVO is kampioen in diktreductie. Het gebruik van dunnere folies vraagt minder grondstoffen, meer meters op de rol en geeft minder afval. Diktereducties tot wel 50% zijn geen uitzondering. Een snellere vermindering van de impact op het milieu is haast niet mogelijk. Binnenkort zal hier een blog over verschijnen.

De voordelen van diktereductie

Beter voor het milieu én uw portemonnee

KIVO Flexible Plastics is een aanjager van diktereductie. De voordelen daarvan voor klant en milieu zijn eindeloos. Door het inzetten van innovatieve recepturen kunnen bij gelijkblijvende, of zelfs verbeterde eigenschappen toch enorme besparingen behaald worden. Het inzetten van dunnere folies betekent minder materiaalkosten per verpakking, minder grondstofverbruik en afval, meer meters op de rol en heeft mede daardoor ook positieve effecten op machinestilstand, transport, opslag en energieverbruik. Diktereducties van maar liefst 50% zijn geen uitzondering.

Plastic Rol 1
Diktereductie met behoud -of zelfs verbetering- van fysieke materiaaleigenschappen
 • Folie dikte: 60 Mu
 • Lengte per rol: 1180 meter
 • Roldiameter: 31 cm
 • Gewicht per rol: 35 kg
arrow
Plastic Rol 2
Met hetzelfde formaat rol geeft dit een toename van 50% in aantal meters op de rol
Plastic Rol 3
 • 40 Mu
 • 1180 meter
 • 26 cm
 • 27 kg
arrow
 • 40 Mu
 • 1770 meter
 • 31 cm
 • 35 kg

Hoge en constante productkwaliteit
Door onze constante productkwaliteit verwerken we de folies optimaal bij de klant, waardoor we minimaal verspillen. Daarnaast is er minder verspilling van het eindproduct door langere houdbaarheid en betere bescherming. Hier zal eerdaags ook een blog verschijnen.

Recycling
Ten slotte wordt het afval van de retailers in de keten ingezameld en gerecycled. Verdere uitleg hierover volgt in de vorm van een blog.

Oprichting Plesstics
Daarnaast is KIVO initiatiefnemer van de stichting Plesstics. Lees meer over dit initatief op de website van Plesstics.

plesstics logo

Certificaten

Zelfverklaring NEN-ISO 26000

Referentiematrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000

Code-of-Conduct NRK

Code-of-Conduct KIVO Flexible Plastics