Duurzaamheid

KIVO Plastic Verpakkingen zet zich al jaren in voor duurzaamheid binnen de markt, dit kan door middel van diktereductie of door het inzetten van recyclaat.

KIVO Plastic Verpakkingen & Duurzaamheid


KIVO is zich bewust van haar invloed op het milieu. Het produceren van folies kost niet alleen energie en grondstoffen, maar draagt helaas ook bij het vergroten van de afvalberg. Daarom is KIVO een programma aan het uitrollen met als doel een actieve bijdrage te leveren aan het verkleinen van de afvalberg. Een programma dat aansluit op alle eerdere initiatieven met dit doel. We streven ernaar om de ecologische footprint te minimaliseren, binnen elke stap van de productie- en distributieketen.

Ja, ik wil direct contact opnemen

 

duurzaamheid

 

Inkoop & Opslag
De verduurzaming van KIVO begint bij de inkoop en opslag van grondstoffen en goederen. KIVO houdt bij de selectie van leveranciers rekening met hun blik op duurzaamheid. Door direct bij de bron te focussen op duurzaamheid, slaat dat over op het daaropvolgende productieproces. Daarnaast is KIVO aangesloten bij ‘Operation Clean Sweep’ om te voorkomen dat afval en grondstof ongecontroleerd gaat zwerven. Lees hier meer over in de blog over Inkoop & Opslag.

Research & Development
Een groot deel van de verduurzaming vindt bij KIVO plaats in de productontwikkeling. We verminderen het gebruik van grondstoffen, we bevorderen het hergebruik en recycling, en we beperken het productieoverschot. Lees hier meer over in de blog over duurzame productontwikkeling.

Duurzaam produceren
Tijdens het produceren houden wij natuurlijk ook rekening met de impact op het milieu. Op alle fabriekslocaties in Nederland zijn honderden zonnepanelen aanwezig. Hierdoor kunnen we een hoop producten energieneutraal produceren. Daarnaast investeert KIVO veel in energiezuinige en duurzame productiemachines. Ten slotte wordt er bij KIVO lean geproduceerd voor optimale efficiëntie en minimaal afval. We recyclen het afval van de productie om opnieuw te gebruiken. Lees hier binnenkort meer over in een blog.

Opslag & Transport
KIVO houdt sterk rekening met het milieu in de opslag en transport van haar goederen. We hanteren minimale tussen- en eindvoorraden met efficiënt transport, door nieuwe zuinigere vrachtwagens. Hier zal binnenkort een blog over geschreven worden.

Hoge en constante productkwaliteit
Door onze constante productkwaliteit verwerken we de folies optimaal bij de klant, waardoor we minimaal verspillen. Daarnaast is er minder verspilling van het eindproduct door langere houdbaarheid en betere bescherming. Hier zal eerdaags ook een blog verschijnen.

Recycling
Ten slotte wordt het afval van de retailers in de keten ingezameld en gerecycled. Verdere uitleg hierover volgt in de vorm van een blog.

Certificaten

Zelfverklaring NEN-ISO 26000

Referentiematrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000

Code-of-Conduct NRK

Code-of-Conduct KIVO Flexible Plastics

Contact met ons opnemen


Neem contact met ons op en wij reageren dezelfde dag nog!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :