kivo_kosovo_flexible_plastics_1920_1080-2

KIVO Kosovo

Net als in Volendam, vinden in Kosovo ook alle productieprocessen plaats, zoals extruderen, drukken en sealen. Contact opnemen

Achtergrond KIVO Kosovo


Ondernemen vergt moed, geduld, incasseringsvermogen en af en toe een beetje geluk. Het voelt dan ook geweldig als je het puzzelstukje vindt dat perfect op de juiste plek past. Dit overkwam KIVO en de joint venture partner VM3 in Kosovo.

KIVO ondervond steeds zwaardere concurrentie vanuit Oost-Europa en het Verre Oosten, op enkele markten waar KIVO van oudsher een stevige positie had opgebouwd. VM3 zag kansen in Kosovo om hun diensten rondom marketing en digitale druk uit te breiden met flexo-druk. Daarnaast wisten zij als geen ander dat er een sterk gemotiveerde generatie hoogopgeleide mannen en vrouwen stond te springen om de handen uit de mouwen te steken. Zij wilden voor zichzelf en hun land de ontwikkeling waarmaken die ze verdienden.

In 2013 vonden de eerste verkennende gesprekken plaats. De klik was er vanaf het eerste moment en de plannen ontvouwden zich snel. Met een fabriek in Kosovo kon KIVO klanten behouden waar zij anders afscheid van moesten nemen. Zo was er direct sprake van een zeker aanvangsvolume en konden zij machines overbrengen die anders zonder volume zouden komen te staan. En de flexo-drukmachine, die kwam er ook.

In de zomer van 2014 werd een splinternieuwe Miraflex besteld en startte de bouw van de nieuwe fabriek. Na 5 maanden bouwen, verhuizen en installeren van meerdere productielijnen en opleiden van nieuwe werknemers, kon de eerste productie al starten.

kivo kosovo extruder

Activiteiten en ontwikkelingen


KIVO Kosovo is als Joint Venture onderdeel van de KIVO Groep. Begin 2015 startten 30 werknemers in een splinternieuwe fabriek van 3.500 m2 met 4 extruders, een flexo-drukmachine en 6 sealmachines. Inmiddels is de fabriek uitgebreid naar 90 werknemers, met een oppervlakte van 7.000m2 en draaien er 8 extruders, 2 flexo-drukmachines en 12 sealmachines.

De plannen die in 2013 en 2014 door directeur Robert Kwakman en de partners in Kosovo o.l.v. Visar Ramajli werden gemaakt zijn allemaal succesvol gerealiseerd. De zeer prettige samenwerking, de snelle ontwikkelingen en de hands-on mentaliteit van het hele team in Kosovo hebben geleid tot veel meer kansen en mogelijkheden. De snelle uitbreiding is daar een goed voorbeeld van. Op strategisch vlak is er nu geen sprake meer van alleen behoud van bestaande markten.

Ja, ik wil direct contact opnemen

Certification KIVO LLC


KIVO LLC is certified by SGS with ISO 9001:2015 and BRC Packaging.

Contact met ons opnemen


Neem contact met ons op en wij reageren dezelfde dag nog!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :