Duurzame labels en etiketten: CO2-reductie door inzet gerecycled plastic

duurzame_labels_etiketten

VanDerEng B.V., een toonaangevende producent van labels en etiketten met een geschiedenis van 120 jaar, streefde ernaar hun producten verder te verduurzamen. In een industrie waar traditioneel veel plastic wordt gebruikt, zocht het bedrijf naar manieren om hun milieu-impact significant te reduceren zonder in te leveren op de kwaliteit en functionaliteit van hun producten.

De oplossing

VanDerEng B.V. heeft in samenwerking met ons een innovatief label ontwikkeld dat gerecycled plastic bevat, genaamd ‘Green Core’. Dit product is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen.

De resultaten

Het gebruik van Green Core labels heeft geresulteerd in een vermindering van de carbon footprint met een halve kilo per kilo product. Deze indrukwekkende reductie is uitgebreid getest en geborgd door een professionele levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd door CE Delft. Deze studie bevestigt de duurzaamheidsclaims en garandeert dat de labels een lagere milieu-impact hebben zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Partners

Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de wil om te verduurzamen vanuit de klanten van VanDerEng B.V. PLUS Retail heeft miljoenen van deze duurzame labels afgenomen, wat blijk geeft van hun commitment aan duurzame producten. Evenzo heeft Verver Export honderdduizenden Green Core labels gebruikt voor hun bloembollen, waarmee zij hun ecologische voetafdruk aanzienlijk verlagen.

Waardering

Wij zijn bijzonder blij met het vertrouwen dat VanDerEng B.V. in ons heeft gesteld en voor hun voortdurende inzet voor duurzaamheid. Deze samenwerking laat zien hoe ketensamenwerking en innovatieve oplossingen de weg voorwaarts kunnen zijn in het verduurzamen van plastic producten.

Bent u klaar om uw producten te verduurzamen?

Het is goed om te zien dat steeds meer bedrijven belangrijke stappen zetten om hun plastic producten te verduurzamen. Bij KIVO ondersteunen wij deze overgang met onze jarenlange technische expertise en nauwe samenwerkingen binnen de gehele keten.

Bent u klaar om de volgende stap te zetten in het verduurzamen van uw producten? Neem contact op met ons team voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen uw duurzaamheidsdoelen te bereiken.