Confectie

Sinds de oprichting van KIVO Plastic Verpakkingen in Volendam houden wij ons al bezig met het sealen en snijden van folies. Waar de folies eerst geëxtrudeerd worden, mogelijk bedrukt bij de flexodrukkerij, kunnen ze uiteindelijk indien nodig verwerkt worden tot halffabricaat of eindproduct binnen de sealerij. Hier worden producten gesneden, gevouwen en geseald tot een gewenst resultaat. Denk daarbij aan het vouwen en sealen van een folie dat vervolgens dient als autostoelhoes, afvalzak of vellen voor de voedselindustrie.

Ons machinepark

Ons huidige machinepark verspreid zich inmiddels over drie vestigingen; KIVO Volendam, KIVO Zwolle en KIVO Kosovo. Het huidige confectie machinepark bestaat inmiddels uit 37 machines, waarbij de vestiging KIVO Zwolle zich volledig focust op het sealen van broodzakken voor industriële bakkerijen. Deze broodzakken zijn wereldwijd in de supermarkten te vinden, waarbij wij in Nederland marktleider zijn voor de productie van automatisch verpakte broodzakken. De vestiging in Kosovo en in Volendam bewerken een scala aan producten waarover hieronder meer wordt verteld.

Sealen van broodzakken

Hieronder ziet u een schematische weergave van één van onze machines waar wij jaarlijks honderden miljoenen broodzakken mee sealen.

confectie

Producten die wij sealen en snijden.

Binnen de KIVO Group worden er dagelijks miljoenen producten geseald of gesneden. Denk hierbij aan producten als: kledinghoezen, autostoelhoezen, aardappelzakken, groentezakken, afvalzakken, zakken voor in dozen voor de automatische verwerking van zuivelproducten, zaden, broden, maar ook vellen voor de voedselindustrie, waaronder visvellen. Deze visvellen worden geproduceerd voor rederijen in zowel Nederland, alsook de grotere rederijen in landen als IJsland. Onze visvellen zijn gewild doordat er geen poly-intrapment plaatsvindt.

Recycling van productiesurplus

Binnen de afdeling confectie speelt duurzaamheid uiteraard ook een grote rol. Binnen deze afdeling wordt het afval dat ontstaat door producten te snijden of te perforeren, verzameld en gerecycled in onze eigen recyclingfabriek naast de productielocatie: KIVO Recycling. Het gerecyclede materiaal wat hier uit voortkomt, wordt in nauwkeurig geselecteerde toepassingen opnieuw ingezet zodat er geen grondstoffen onnodig verloren gaan.

Contactformulier

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over onze producten of service neem dan telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in. Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!


  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen?

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :