KIVO Zwolle

Achtergrond

Het beursgenoteerde Bunzl is als handelaar van een enorm assortiment verpakkingsmaterialen en verbruiksgoederen al jaren een belangrijke klant voor KIVO. Met name op het gebied van broodzakken voor bakkerijen en supermarktketens is er sprake van een goede samenwerking.

Het was echter opvallend dat Bunzl als handelaar ook eigenaar was van een fabriek (Polaris Verpakkingen) waar zij zelf broodzakken produceerden. Voor Bunzl viel het produceren buiten de eigenlijke kernactiviteiten en voor KIVO kon de fabriek natuurlijk een logische aanvulling zijn op de productiecapaciteit.

Zodoende werd in februari 2012 het in Zwolle gevestigde Polaris Verpakkingen B.V. overgenomen door KIVO.
De activiteiten bleven gehuisvest in Zwolle onder de leiding van de locatie-manager en planner Gerard Wijgerde. Al snel werden ook de andere broodzakkenmachines van KIVO overgebracht naar Zwolle.

Met een minimale overhead, een sterk uitgebreide capaciteit en volledige focus op de productie van broodzakken alleen, was er al snel sprake van een gezonde en efficiënt georganiseerde fabriek.

Activiteiten

KIVO Zwolle richt zich voor 100% op de productie van broodzakken.
Van rollen folie (meestal voorbedrukt) worden op zogenaamde wicketers zakken gevouwen, geseald en als bundel (bijvoorbeeld 250 zakken) op een beugel geplaatst.

Deze bundels worden door de grotere industriële bakkerijen gebruikt op hun automatische verpakkingslijnen om met grote snelheid het versgebakken brood te verpakken.

De broodzakken worden ook als handverpakking bij de bakkerij-afdeling van de supermarkten of bakkerswinkels gebruikt.

Wij zijn in staat om diepvriesbestendige of juist hittebestendige folie toe te passen. Indien gewenst kan er tevens in plaats van op beugels ook gekozen worden om de zakken met afscheurperforatie verblokt te bundelen.

Ontwikkelingen

In het najaar van 2016 zijn wij binnen Zwolle verhuisd naar een nieuw pand. Dit pand is wederom volledig aangepast aan de hoge eisen die KIVO en de voedingsindustrie stellen aan de productie van dergelijke verpakkingsmaterialen.

Het pand is weer een stuk groter en daardoor bestaat er ruimte om de capaciteit verder te vergroten.
In maart 2017 is er tevens weer een nieuwe machine geïnstalleerd.

De fabriek is overzichtelijk en efficiënt ingericht en kan met recht lean genoemd worden.

Ook in de toekomst blijven wij ons ontwikkelen, uitbreiden en zullen wij de vereiste flexibiliteit en snelle service leveren die de klanten van ons gewend zijn.