KIVO Zwolle

KIVO Zwolle

KIVO Zwolle richt zich voor 100% op de productie van broodzakken. Van rollen (meestal voorbedrukte) folie worden op zogenaamde wicketers zakken gevouwen, geseald en als bundel op een beugel geplaatst. Contact opnemen

Achtergrond KIVO Zwolle


Het beursgenoteerde Bunzl is als handelaar van een enorm assortiment verpakkingsmaterialen en verbruiksgoederen al jaren een belangrijke klant voor KIVO. Met name op het gebied van broodzakken voor bakkerijen en supermarktketens is er sprake van een goede samenwerking.

Het was opvallend dat Bunzl als handelaar ook eigenaar was van een fabriek (Polaris Verpakkingen) waar zij zelf broodzakken produceerden. Voor Bunzl viel het produceren buiten de kernactiviteiten en voor KIVO kon de fabriek een logische aanvulling zijn op de productiecapaciteit.

Zodoende werd in februari 2012 Polaris Verpakkingen B.V. overgenomen door KIVO.
De activiteiten bleven gehuisvest in Zwolle. Al snel werden ook de andere broodzakkenmachines van KIVO overgebracht naar Zwolle.

Met een minimale overhead, een sterk uitgebreide capaciteit en volledige focus op de productie van broodzakken, was er sprake van een gezonde en efficiënt georganiseerde fabriek.

Ja, ik wil direct contact opnemen

Activiteiten KIVO Zwolle


KIVO Zwolle richt zich voor 100% op de productie van broodzakken.
Van rollen (meestal voorbedrukte) folie worden op zogenaamde wicketers zakken gevouwen, geseald en als bundel op een beugel geplaatst.

Grotere industriële bakkerijen gebruiken deze bundels op hun automatische verpakkingslijnen. Zo kunnen zij snel het versgebakken brood verpakken. Daarnaast worden de broodzakken als handverpakking bij de bakkerij-afdeling van supermarkten of bakkerswinkels gebruikt.

KIVO is in staat om diepvriesbestendige of juist hittebestendige folie te gebruiken. Indien gewenst kunnen we de zakken verblokt bundelen met afscheurperforatie.

kivo zwolle machine

Ontwikkelingen KIVO Zwolle


In het najaar van 2016 zijn wij binnen Zwolle verhuisd naar een nieuw pand. Dit pand is volledig aangepast aan de hoge eisen aan de productie van verpakkingsmaterialen die KIVO en de voedingsindustrie stellen.

Het pand is een stuk groter en daardoor hebben we de ruimte om de capaciteit verder te vergroten.

In maart 2017 is er weer een nieuwe machine geïnstalleerd. De fabriek is overzichtelijk en efficiënt ingericht en kan met recht lean worden genoemd.

Ook in de toekomst blijven wij ons ontwikkelen en uitbreiden. We blijven de vereiste flexibiliteit en snelle service leveren die klanten van ons gewend zijn.

Video KIVO Zwolle


In onderstaande video krijgen we een kijkje in de keuken binnen KIVO Zwolle, waar ieder jaar honderden miljoenen broodzakken geproduceerd worden.

Contact met ons opnemen


Neem contact met ons op en wij reageren dezelfde dag nog!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :