KIVO investeert in 7 nieuwe machines

KIVO zet steeds meer in op verduurzaming van plastic. Bij alle nieuwe opdrachten wordt gekeken naar hoe het plastic dunner kan worden gemaakt en of er recyclaat toegevoegd kan worden. Door alle nieuwe ontwikkelingen groeien we hard. Daarom hebben we ook flink geïnvesteerd in nieuwe machines. Voor de locatie Zwolle zijn vier nieuwe Hudson Sharp Wicketer machinesaanschaft, met deze nieuwe machines, die vier oude vervangen, kunnen we weer sneller broodzakken produceren.

Daarnaast hebben we voor onze fabriek in Volendam een derde flexo drukmachine aangeschaft.
We zijn trots om u te vertellen dat we de eerste in Nederland zijn die de nieuwste Novoflex II heeft van Windmüller & Hölscher Group. Deze printmachine is de modernste machine op dit moment en is in staat om 8 kleuren te produceren met een snelheid van 600 meter per minuut. Wit u een gedetailleerder verhaal lezen over onze Flexo printing afdeling, bekijk dan eens onze pagina flexodrukken.

NOVOFLEX II

De derde machine-investering die we hebben gedaan betreft twee 5-laags coex lijnen van W&H.
Met onze 5-laags extruders zullen we optimale 3-laags recepten (eventueel met regeneraat) gaan produceren en geen barrière folies. De machine voor Kosovo zal met name krimpfolies voor de drankenindustrie gaan produceren voor de lokale markt. Hier zal materiaal van REKS voor ingezet worden. Bekijk meer over onze extrusie op de pagina extruderen.