KIVO behaalt BQA QA-CER Recycled Content Certificering – Systeem 2

KIVO Plastic Verpakkingen is verheugd te kunnen aankondigen dat we nu officieel gecertificeerd zijn met BQA QA-CER Recycled Content onder Systeem 2. Deze certificering bevestigt onze inzet aan duurzaamheid en onze voortrekkersrol in de circulaire economie, door niet alleen het gebruik van gerecycleerde materialen in onze producten te verifiëren, maar ook door de technische specificaties van zowel de gerecycleerde inhoud als van het eindproduct te garanderen.

De BQA QA-CER Recycled Content certificering, specifiek Systeem 2, stelt ons in staat om met vertrouwen en transparantie te communiceren over de gerecycleerde inhoud in onze producten. Het systeem vereist een duidelijke beschrijving van de producten die onder het certificaat vallen, samen met een externe productcontrole door een goedgekeurde organisatie, wat zorgt voor een extra laag van betrouwbaarheid en kwaliteitsborging naar onze klanten toe.

Deze certificering benadrukt onze inzet voor de ontwikkeling van duurzame producten en processen en versterkt het vertrouwen van onze klanten in de gerecycleerde inhoud van onze producten. Wanneer we beweren bijvoorbeeld 40% post consumer recycled plastic toe te voegen in onze producten, wordt dit nu ondersteund door de strenge eisen en controles van Systeem 2 van de BQA QA-CER certificering.

We zijn trots op deze belangrijke mijlpaal en blijven ons inzetten voor het verhogen van de inzet van gerecycled plastic (zowel PIR als PCR) in onze productieprocessen, als onderdeel van onze missie om de plastic verpakkingsindustrie duurzamer te maken. Deze certificering is een erkenning van onze voortdurende inspanningen en een belofte naar de toekomst toe, om te blijven bijdragen aan een gezondere planeet voor de komende generaties.