thermisch lamineren

Thermisch lamineren

Sinds 2016 zijn wij naast extruderen, sealen en flexodrukken ook begonnen met het thermisch lamineren van meerdere lagen folie tot laminaatfolie. Contact opnemen
 • Eigen
  lamineerlijn
 • Familiebedrijf
 • Jaren ervaring
 • Unieke toepassingen

Wat is thermisch lamineren?


In 2015 zocht een belangrijke klant van ons een betrouwbare partij waar zij het thermisch lamineren konden outsourcen. Dit resulteerde in de overname van hun hightech thermische lamineerlijn.

Bij het lamineren voor flexibele plastic verpakkingsmaterialen worden er meerdere (meestal verschillende) lagen op elkaar gelamineerd. Hiermee worden specifieke eigenschappen zoals sterkte, lichtdoorlaatbaarheid en vocht- en gas barrières gecombineerd. Ook kan het toegepast worden om bijvoorbeeld een bedrukte buitenlaag af te schermen. Hiermee zijn laminaten uitermate geschikt voor tal van voedselverpakkingen.

lamineerlijn algemeen

Onze thermo-lamineerlijn


De unieke eigenschap van onze thermo-lamineerlijn is dat de hechting van de verschillende lagen flexibele plastic plaatsvindt middels hitte en druk (thermisch lamineren), zonder dat daar (chemische) hechtende coatings en verdunningsmiddelen bij worden gebruikt. Met name voor het verpakken van voedingsmiddelen, waar het gebruik van dergelijke chemische stoffen voor problemen kan zorgen, is dit zeer wenselijk.

Ja, ik wil direct contact opnemen
lamineerlijn

Voordelen van thermisch lamineren


 • Geen gebruik van verdunningsmiddelen en (chemische) coating
 • Voorkomt overdracht van ongewenste smaak- en geur
 • Geen atmosferische vervuiling door dampen tijdens productieproces
 • Geen uithardingstermijn na productie noodzakelijk
 • Geen kans op de aanwezigheid van toxische verbindingen ten gevolge van lijmprocessen
 • Geschikt voor hotfill toepassingen
 • Goede weerstand tegen stress-cracking
 • Mogelijkheden om recycleerbare laminaten te produceren
 • Uitstekende gas- en vochtbarrière > en daardoor langere houdbaarheid

Hoe lamineert KIVO Plastic Verpakkingen?


Onze lamineerlijn opereert zeer efficiënt in een vijf ploegensysteem. Tijdens productie doen wij in-line een aantal belangrijke kwaliteitsmetingen. We testen het laminaat bijvoorbeeld op peel-, seal- en treksterkte. Daarnaast testen we met name de gemetalliseerde laminaten op lichtdoorlaatbaarheid.

Naast de eindproducten testen we ook de ingangsmaterialen op specifieke parameters. Het gaat dan voornamelijk om voorbehandelingsniveau en formaat, maar we monitoren ook in-line middels video-detectie op oneffenheden en/of verontreinigingen.

laminaat

Duurzaam thermisch lamineren


De meeste toepassingen bestaan, vanwege hun specifieke eigenschappen, uit een mix van verschillende materialen (zoals PE-PET en PE-PA). Helaas maakt een dergelijke mix van materialen de toepassing minder goed recyclebaar. Wij zijn dagelijks hard bezig om laminaat te ontwikkelen dat bestaat uit 3 lagen PE, met behoud van de eigenschappen die worden geëist voor de specifieke toepassingen. Dit is in ontwikkeling, en zal niet lang meer op zich laten wachten. Dit zal resulteren in een een gemakkelijk recyclebaar laminaat.

Ja, ik wil direct contact opnemen
thermisch lamineren

Folie thermisch lamineren


Veel gebruikte toepassingen voor onze thermische laminaten zijn onder andere:

Deze worden vaak gebruikt voor het afvullen van vloeistoffen zoals siroop, sappen, wijn en oliën, maar ook voor voedingsmiddelen die heet worden afgevuld en worden gebruikt door de voedselverwerkende industrie.

Hieronder ziet u een video van onze thermische lamineer lijn:


Ja, ik wil direct contact opnemen

Contact met ons opnemen


Neem contact met ons op en wij reageren dezelfde dag nog!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :