REKS nu ook ISO 9001 & 14001 gecertificeerd

REKS ISO certified

Door de COVID-19 situatie iets later dan gepland, maar uiteraard geheel in lijn der verwachting zijn wij ISO 9001 & 14001 gecertificeerd voor onze recyclingfabriek REKS.

Dit was een belangrijke doelstelling om te behalen, en laat zien dat REKS doelbewust bezig is met milieuzorg, en dat de duurzaamheid van groot belang is binnen de organisatie.

Over REKS 

REKS is een recyclingfabriek gericht op het sorteren, scheiden, wassen en recyclen van plastic afvalstromen van onder andere supermarktketens, retailers en distributiecentra.

REKS richt zich vooral op het recyclen van LDPE en LLDPE folies. De productielijn is speciaal ingericht om ook grote hoeveelheden stretchfolie te kunnen verwerken.

Door het handmatig scheiden van onbedrukte transparante LDPE folies zonder labels, folies met labels, stretchfolies, licht bedrukte folies en zwaar bedrukte/gekleurde folies, is REKS in staat om de hoogst mogelijke kwaliteiten transparante LDPE en LLDPE gerecyclede grondstoffen van Post Consumer Recycled content (PCR) te produceren.

REKS verwerkt afvalstromen vanuit Europa en de Balkan regio. De huidige capaciteit is 10.000 ton per jaar met het doel om deze al eind 2020 te verdubbelen. Waar voorheen deze afvalstromen in enorme hoeveelheden vanuit Europa naar Azië werden verscheept, of binnen Europa tot lagere kwaliteit (minder homogeen) regranulaat werden verwerkt, biedt REKS met deze capaciteit nu een antwoord op de toegenomen exportproblematiek en de stijgende behoefte aan hoogwaardige plastic verpakkingen met recycled content. De fabriek voldoet aan alle hoge Europese eisen voor bijvoorbeeld water management, energie management, Arbo-eisen, REACH en verwerking van restafval. Processen om de fabriek EuCertPlast gecertificeerd te maken, zijn dan ook in gang gezet.

Bekijk hieronder de bedrijfsvideo van REKS!

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Q3qgGvgYyFI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>