KIVO ondertekent Plastic Pact NL

Onlangs heeft KIVO Plastic Verpakkingen het Plastic Pact ondertekend. Hiermee onderschrijft KIVO Plastic Verpakkingen dat zij vol inzetten op een toekomst met minder plastic in een circulaire economie. Het ondertekenen van het Plastic Pact is voor KIVO Plastic Verpakkingen een logisch vervolg op de reeds uitgevoerde activiteiten om de ecologische footprint van haar activiteiten te minimaliseren.

De focus van het Plastic Pact ligt voornamelijk op de circulaire economie, waarbij recycling een grote rol speelt. Zie de infographic hieronder.Reeds bestaande duurzaamheidsagenda KIVO
Voor het ondertekenen van het Plastic Pact was KIVO Plastic Verpakkingen al bezig om de keten te sluiten. Door de oprichting van KIVO Recycling zal KIVO nog beter in staat zijn om al het productieoverschot direct en volledig traceerbaar te recyclen. Op termijn moet dit leiden tot closed loop oplossingen.

Daarnaast is KIVO in samenwerking met de partner KRAS bezig met de bouw van een gigantische recyclingfabriek in Kosovo. Samen met KRAS Recycling en KIVO Kosovo is de joint venture REKS opgericht. REKS staat voor nog beter gebruik en hergebruik van plastic verpakkingsmaterialen. KRAS Recycling zamelt plastic in, bij REKS wordt het gesorteerd, gewassen, geregenereerd tot recyclaat en KIVO kan dit recyclaat opnieuw inzetten. Kortom: REKS maakt volledig circulair produceren mogelijk.

Voor verdere informatie over onze duurzaamheidsagenda zie hier.