KIVO biedt medewerkers zonnepanelen aan als secundaire arbeidsvoorwaarden

zonnepanelenplan-kivo

KIVO is volop bezig met duurzaam ondernemen. We openden in 1.5 jaar tijd twee recyclingfabrieken, één in Volendam en één in Kosovo onder de naam REKS, een samenwerking met KRAS Recycling. REKS maakt volledig circulair plastic produceren mogelijk. Ook zijn onze fabriekslocaties en onze kantoorpanden in Volendam en Zwolle voorzien van zonnepanelen.

Daarnaast hebben we bij een groot aantal van onze klanten diktereductie toegepast, dat wil zeggen, dunnere plastic folies met behoud van dezelfde kwaliteit én we voegen -door de komst van onze recyclefabrieken- veel regeneraat (gerecycled materiaal) toe in onze folies. Dit zorgt er voor dat er geen nieuwe olie moet worden aangeboord om nieuwe plastics te kunnen produceren.

Directeur Robert Kwakman: “Onze duurzaamheidsagenda is en blijft goed gevuld. Maar we wilden echter ook iets voor onze medewerkers doen op het gebied van duurzaamheid. Dit heeft geresulteerd in het KIVO Zonnepanelen Plan. We bieden zonnepanelen aan als secundaire arbeidsvoorwaarden.”

Samen met Smit Elektrotechniek, de partij die de zonnepanelen levert, hebben we een plan gemaakt waarin we onze medewerkers de kans hebben geboden om tegen een gereduceerd tarief zonnepanelen aan te schaffen. Kwakman: “Onze medewerkers genoten enerzijds van een mooie korting, anderzijds bood KIVO ook de mogelijkheid om de panelen voor te financieren en dit via het salaris af te lossen binnen een vastgestelde periode van een aantal jaar.

Veel medewerkers waren direct enthousiast maar er waren ook nog best wat vragen. Na een inlooppreekuur waarin alles zorgvuldig werd uitgelegd door Smit Elektrotechniek en waar ook de financiële mogelijkheden werden toegelicht door KIVO zelf, waren er bijna 50 medewerkers die tot aanschaf over zijn gegaan.

Kwakman: “Alle medewerkers die zonnepanelen hebben, kregen van Smit ook een app op hun telefoon waarin ze de opbrengst kunnen monitoren. Dat levert op de werkvloer al geregeld wat gespreksstof op. Op het moment dat er wat zonnestralen zichtbaar zijn, wordt er gelijk gekeken wiens zonnepanelen het meest renderen. Het is leuk dat we zo als werkgever ons steentje bij kunnen dragen aan een wat groenere wereld en dat we onze medewerkers ook een voordeel kunnen aanbieden.”