Eerste lading kwalitatieve korrels van REKS een feit

Een nieuwe fabriek is geboren! Deze week zijn de eerste lading gerecyclede korrels uit de machine van REKS gekomen. En we hebben kunnen vaststellen dat het granulaat van zeer hoogwaardige kwaliteit is.

REKS is de joint venture tussen KRAS Recycling, KIVO Kosovo en KIVO Volendam en focust zich volledig op circulair produceren.
Het REKS-proces begint bij KRAS Recycling. Zij zamelen al het plastic afval in bij grote ondernemingen en distributiecentra en vervoeren het vervolgens naar REKS in Kosovo. Het afval wordt bij REKS gesorteerd, gewassen en geregenereerd tot recyclaat. Dit werd voorheen in grote volumes in China gedaan. Tegenwoordig gaat een deel nog steeds naar bestemmingen in Azië en een groot deel gaat nu in Europa naar de verbrandingsovens. Door echter in Kosovo te recyclen onder eigen beheer kunnen we closed-loops creëren, garanderen we hoge kwaliteit, draagt het bij aan werkgelegenheid en ontwikkeling en is het minder belastend voor het milieu.

KIVO Kosovo zal een deel van het recyclaat gebruiken in de productie van diverse toepassingen, zoals afvalzakken en inzamelzakken

Door de huidige ontwikkeling binnen de plastic industrie is er steeds meer behoefte aan toepassingen die circulair verwerkt worden. In de toekomst hoopt REKS ook met meer ‘closed loop’ oplossing te komen. Denk bijvoorbeeld aan krimpfolies voor trays en sixpacks waarin recyclaat is verwerkt.

Bekijk hieronder wat beelden: