Krimpfolie

Onze krimpfolie is een meerlaags verpakkingsfilm. Verder is het toepasbaar voor diverse toepassingen in de food en non-food industrie: oa. Bottelarij- en meubel industrie. Daarnaast kan de folie tot 40% dunner geproduceerd worden met het behoud van dezelfde sterkte. Dit is ook belangrijk ten aanzien van het milieu, dit houdt natuurlijk in dat er 40% minder plastic afval in het milieu terecht komt.

Door de unieke receptuur beschikt onze krimpfolie over enorme bundelpower. Dit houdt in dat de folie de cans c.q. flessen stevig bij elkaar houdt. Dit laat zich vooral gelden in de zomer/warme landen. De invloed van warmte op de sixpacks is veel minder dan de traditionele PE waardoor de stabiliteit van de pallet in vrachtwagens niet in het gedrang komt (in vrachtwagens kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden).


Ter illustratie een aantal specificaties van onze krimpfolie:Verder zijn wij in staat om deze folie in zowel monoaxiale als biaxiale krimp te produceren.

Tevens zijn door het toepassen van diktereductie meer meters op de rol mogelijk bij gelijkblijvende diameter, dus minder wissels. Verder is er minder volume bij opslag. Dit resulteert in 30 tot 40% minder palletplaatsen c.q. besparing op vervoer!

Een greep uit de verpakkingsmachines die onze krimpfolie goed verwerkt:
– KHS(Kisters)
– Dimac
– Zambelli
– Kronos

Lees hier meer over onze aanpak..