Krimpfolie

Onze krimpfolie is een meerlaags verpakkingsfilm. Het is geschikt voor diverse toepassingen in de food en non-food industrie: oa. bottelarij-industrie en meubel industrie. We kunnen de folie tot 40% dunner produceren met behoud van dezelfde sterkte. Dit is ook belangrijk ten aanzien van het milieu, want dit betekent een vermindering van 40% aan grondstoffen en plastic afval.

Door de unieke receptuur beschikt onze krimpfolie over enorme bundelpower. Dit houdt in dat de folie de cans c.q. flessen stevig bij elkaar houdt. Dit laat zich vooral gelden in de zomer en in warme landen. De invloed van warmte op de sixpacks is bij deze folie veel minder dan de traditionele PE waardoor de stabiliteit van de pallet in vrachtwagens niet in het gedrang komt (in vrachtwagens kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden).


Ter illustratie een aantal specificaties van onze krimpfolie:


krimpfolie


Verder zijn wij in staat om deze folie in zowel monoaxiale als biaxiale krimp te produceren.

Door het toepassen van diktereductie maken wij meer meters op de rol mogelijk bij gelijkblijvende diameter, dus minder wissels. Dit leidt tot minder volume bij opslag, waardoor 30 tot 40% minder palletplaatsen ontstaan c.q. besparing op vervoer!

Een greep uit de verpakkingsmachines die onze krimpfolie goed verwerkt:
– KHS(Kisters)
– Dimac
– Zambelli
– Kronos

Lees hier meer over onze aanpak..

Vraag de KIVO-samplebox aan