LDPE (folie) Recyclen

LDPE (folie) recyclen

LDPE wordt zoals alle soorten ‘virgin’ plastic gemaakt van olie. Het is daarom ook niet biologisch afbreekbaar of composteerbaar (lees meer over deze onderwerpen op de pagina: Wat zijn bioplastics?). LDPE-folie is echter wel goed te recyclen, mits het aan een aantal voorwaarden voldoet.

 • De folie moet bestaan uit één soort materiaal, dus niet gelamineerd met andere materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld aluminium.
 • De folie mag niet te verontreinigd zijn.
 • De folie moet apart ingezameld of nagescheiden zijn

Recycling van folies kan gestimuleerd worden door meer producten te ontwerpen uit één materiaal en door op grotere schaal schone stromen apart in te zamelen.

Het recyclaat kan gemengd worden met virgin PE. Afhankelijk van de toepassing en eisen van zo’n 25% tot wel 100%. Wanneer een product aantoonbaar 80% of meer bestaat uit recyclaat, komt het in aanmerking voor het Blaue Engel keurmerk (lees meer over dit keurmerk op de pagina wat is het Blaue Engel keurmerk?)

KIVO produceert folies voor verschillende toepassingen met inzet van recyclaat. Dit kan ingezet worden voor non-food toepassingen. Toepassingen zijn o.a.: krimpfolie, afdekfolie, afdekhoezen, vuilniszakken, folies voor potgrond-, kiezel, hout, stro, en steenzakken, folies voor E-commerce zakken, etc.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact op met een van onze ervaren werknemers via onderstaand contactformulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :

  Door: Theo Schilder Director of Business Development 2 januari 2021