Flexodrukken

KIVO staat binnen de kunststofbranche al jaren bekend om haar toonaangevende flexodrukkerij. Met haar state-of-art machinepark is KIVO in staat om tot maximaal 10 kleuren te drukken. Alles is mogelijk, van een hele simpele tot aan een levensechte fullcolorbedrukking.

Hoe hebben wij dit bereikt?

Door continu proactief de laatste ontwikkelingen binnen de flexotechniek te volgen en uit te testen, behoren wij al jaren tot de top van de Europese flexomarkt. Hier komen meerdere factoren bij kijken. Zo vinden er op dit moment nieuwe ontwikkelingen plaats, een daarvan is ”Bellissima”. Dit is een nieuw soort rastertechniek die het mogelijk maakt om nog gedetailleerder te drukken.

Ons machinepark

Het machinepark, bestaande uit een Miraflex (8 kleuren) en een Novoflex (10kleuren), is toonaangevend. Deze machines zijn voorzien van de laatste technische snufjes en kunnen hierdoor een fantastisch eindproduct garanderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste cliche en rastersleeve techniek zoals Kodak NX en GTT van Apex. Dit in combinatie met de hoog gepigmenteerde inkten van Doneck.

Los van het bovengenoemde, wordt bij KIVO de verwachtte kwaliteit ook nog gewaarborgd door een aantal andere factoren, namelijk; colormanagement, viscociteitsregeling en een hightech camerasysteem.

Het colormanagement en de viscositeitregeling waarborgen een perfecte kleurkwaliteit volgens PMS (Pantone Matching System). Dit in combinatie met een hightech camerasysteem zorgt voor een constant drukresultaat. Dit houdt in dat de eerste druk gelijk is aan de laatste. KIVO heeft dan ook zeer tevreden relaties die al jaren van drukwerk worden voorzien.

Goede machines en hoge kwaliteit randapparatuur zijn nog geen garantie voor een goed eindresultaat. Zoals wel eens wordt gezegd; ”je kunt wel een mooie keuken hebben maar als je niet kunt koken!” Een goed uitgeruste keuken en goede ingrediënten bieden nog geen garantie voor een heerlijke maaltijd. Kennis en kunde spelen ook een belangrijke rol. De drukkerij van KIVO valt al jaren onder de verantwoordelijkheid van John Zwetsloot en Vincent Tetro, samen goed voor 57 jaar ervaring binnen de flexowereld. Daarnaast beschikt de afdeling over 25 zeer gemotiveerde en opgeleide medewerkers die in 5 ploegen (24/7) werken.

Zwetsloot: ‘’Vroeger werd er nogal neergekeken op flexo, het werd als ‘’stempelen’’ veroordeeld. Dit is inmiddels behoorlijk veranderd. Flexo is een echte speler en concurrent van diepdruk geworden. Flexodrukwerk is al gauw stukken goedkoper dan diepdruk en de kwaliteit zit heel dicht bij elkaar.

EFTA Benelux Flexo Awards

Tijdens de Efta Awards in 2015 heeft KIVO de eerste prijs weten te behalen met de bedrukking ”Chicken Wings in maar 4 kleuren. Met dezelfde bedrukking hebben wij ook meegedaan met de ”FTA Europe Diamond Awards” in 2016. Dit resulteerde in een tweede plaats, gezien het aantal deelnemers een goede prestatie was. Met de Awards in 2017 hebben ook meegedaan. Deze keer met een potrondfolie voor Compo, hiermee zijn wij als tweede geëindigd. Hieronder de twee bedrukkingen waar wij mee in de prijzen zijn gevallen.

Duurzaamheid binnen Flexodruk

Tijdens het drukproces verdampen er alcoholdampen, dit is onvermijdelijk. Om het milieu hier niet mee te belasten heeft KIVO een naverbrander die de alcohol neutraliseert alvorens het naar buiten wordt geblazen. KIVO voldoet hiermee volledig aan de Europese wet- en regelgeving.

Daarnaast wordt er getracht zo min mogelijk kleuren te gebruiken. Hierdoor besparen wij het milieu. In sommige situaties zijn wij in staat om met maar vier kleuren een vergelijkbaar drukresultaat te bieden dan met het gebruik van meerdere kleuren. Minder inkt is minder afval, is minder milieubelasting. Dit heeft mede geresulteerd in het winnen van de eerste prijs in 2015.

Optimalisatie drukafdeling

Met de slogan ”Ready for the future” is KIVO een project gestart om de maximale productie en effectiviteit uit de drukkerij te halen. Het gehele proces is onder de loep genomen en heeft grote gevolgen gehad voor de structuur van de afdeling. Mede door de goede samenwerking met een externe partij is hierdoor een fantastisch eindresultaat behaald.

Wat wordt er zoal bedrukt?

Kipverpakkingen -Aardappelverpakkingen -Visverpakkingen -Boterfolies -Boterhamzakken -Potgrondverpakkingen -Bottelarij, krimpfolie etc.

_EDS8790-1

_EDS8694-1

_EDS8665-1

_EDS8590-1

_EDS8676-1

_EDS8711-1

_EDS8627-1

_EDS8599-1

_EDS8754-1