Wat is het Blauer Engel keurmerk?

Blauer Engel Keurmerk

Het Blauer Engel keurmerk bestaat al sinds 1978 en is een officieel Duits milieukeurmerk, vergelijkbaar met de Nederlandse milieukeur. Wanneer een product het keurmerk van ‘’Der Blauer Engel’’ heeft, scoort het op de belangrijkste milieuaspecten minder belastend dan soortgelijke producten.

Zie hier een voorbeeld van het certificaat van het ”Der Blauer Engel” keurmerk.


Symbool van het ”Der Blauer Engel” keurmerk.

Er zijn ondertussen wereldwijd zo’n 11.500 producten en diensten met het ‘’Der Blauer Engel’’ keurmerk. In het symbool van het keurmerk staat de reden waarom het product minder belastend is voor het milieu dan soortgelijke producten. Dit kan bijvoorbeeld zijn ‘’energiebesparend’’.

Het keurmerk heeft voor 5 categorieën een keurmerk, deze zijn:

 1. Home and Living
 2. Paper and Printing
 3. Electric Devices
 4. Construction and Heating
 5. Business and Municipality

Folie met het Blauer Engel keurmerk

KIVO heeft het keurmerk binnen ‘’Paper and Printing’’. Wij zijn trots om te melden dat we met onze potgrondfolie voldoen aan de voorwaardenlijst voor plastic verpakkingen binnen die categorie: DE-UZ 30a.

Om het keurmerk te verkrijgen moet je product aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de folie o.a. bestaan uit minimaal 80% Post Consumer Recyclaat en vrij van schadelijke stoffen zijn.

Lees ook: Wat is PCR-kunststof?

Vragen over het Blauer Engel keurmerk?

Neem dan contact op met een van onze ervaren werknemers via onderstaand contactformulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :

  Door: Theo Schilder Director of Business Development 19 maart 2020