{"id":5179,"date":"2021-01-02T09:16:37","date_gmt":"2021-01-02T08:16:37","guid":{"rendered":"https:\/\/www.kivo.nl\/?post_type=kennisbank_artikel&p=5179"},"modified":"2023-04-12T15:14:09","modified_gmt":"2023-04-12T14:14:09","slug":"wat-is-brc-certificering","status":"publish","type":"kennisbank_artikel","link":"https:\/\/www.kivo.nl\/kennisbank\/certificering\/wat-is-brc-certificering\/","title":{"rendered":"Wat is BRC certificering?"},"content":{"rendered":"

BRC certificering<\/strong>, momenteel BRCGS genoemd (British Retail Consortium Global Standards) staat voor voedselveiligheid en is ontwikkeld in 1998 door het British Retail Consortium. Het bepaalt welke eisen organisaties die levensmiddelen produceren of verpakken moeten voldoen omtrent kwaliteit en voedselveiligheid. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde\u00a0checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.<\/p>\n

Behalen BRC certificaat<\/strong><\/span><\/h2>\n

De norm voor het behalen van een BRC certificaat<\/strong> is opgebouwd uit de volgende punten;<\/p>\n