KIVO Recycling B.V. óók BRC-gecertificeerd

kivo recycling brc


Na in juni het ISO-9001 certificaat te hebben behaald, is KIVO Recycling B.V. , geheel in lijn der verwachting, sinds vorige week ook BRC-gecertificeerd. Wat inhoudt dat het gerecycled materiaal (PIR) dat in KIVO Recycling B.V. wordt geproduceerd, indien gewenst, geschikt is om in plastic verpakkingen te worden verwerkt die direct met voedsel in aanmerking komen.

Met het behalen van het BRC-certificaat versterkt KIVO zich als toonaangevende producent van plastic verpakkingsmateriaal en specialist op het inzetten van gerecycled materiaal, zowel PIR als PCR. (lees: ‘’Wat is het verschil tussen PIR en PCR?’’)

Begin 2019 is KIVO Recycling B.V. gestart met het recyclen van plastic afval. In de hal is een forse regenereerlijn geplaatst die al bijna twee jaar naar volle tevredenheid draait. Met deze installatie is KIVO beter in staat om al het in- en uitdraaimateriaal direct en volledig traceerbaar te recyclen. Het recyclaat dat uit de regenereerlijn komt, werd al verwerkt in een aantal non-food toepassingen die zorgvuldig zijn geselecteerd en kunnen vanaf vorige week ook verwerkt worden in zorgvuldig geselecteerde food-toepassingen.

Bent u benieuwd welke rol de inzet van gerecycled plastic kan spelen in het behalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen? Neem dan contact met ons op!  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf:

  Telefoon:

  E-mail:

  Bericht:

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :