Wat is het Blaue Engel keurmerk?

Het Blaue Engel keurmerk bestaat al sinds 1978 en is een officieel Duits milieukeurmerk, vergelijkbaar met de Nederlandse milieukeur. Wanneer een product het keurmerk van ‘’Der Blaue Engel’’ heeft, scoort het op de belangrijkste milieuaspecten minder belastend dan soortgelijke producten.

Zie hier een voorbeeld van het certificaat van het ”Der Blaue Engel” keurmerk.


Symbool van het ”Der Blaue Engel” keurmerk.

Er zijn ondertussen wereldwijd zo’n 11.500 producten en diensten met het ‘’Der Blaue Engel’’ keurmerk. In het symbool van het keurmerk staat de reden waarom het product minder belastend is voor het milieu dan soortgelijke producten. Dit kan bijvoorbeeld zijn ‘’energiebesparend’’.

Het keurmerk heeft voor 5 categorieën een keurmerk, deze zijn:

  1. Home and Living
  2. Paper and Printing
  3. Electric Devices
  4. Construction and Heating
  5. Business and Municipality

Folie met het Blaue Engel keurmerk

KIVO heeft het keurmerk binnen ‘’Paper and Printing’’. Wij zijn trots om te melden dat we met onze potgrondfolie voldoen aan de voorwaardenlijst voor plastic verpakkingen binnen die categorie: DE-UZ 30a.

Om het keurmerk te verkrijgen moet je product aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de folie o.a. bestaan uit minimaal 80% Post Consumer Recyclaat en vrij van schadelijke stoffen zijn.

Lees ook: Wat is PCR-kunststof?

Vragen over het Blaue Engel keurmerk?

Neem dan contact op met een van onze ervaren werknemers via onderstaand contactformulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Voornaam:

Achternaam:

Bedrijf:

Telefoon:

E-mail:

Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen?

Bericht:

Hoe heeft u ons gevonden?

Naar welke vestiging wilt u het bericht sturen? (Nederland/Kosovo) :