Frischmann Kunststoffe GmbH

Dinsdag 14 maart 2017 heeft KIVO een meerderheidsbelang genomen in Frischmann Kunststoffe GmbH. KIVO en Frischmann werken al 26 jaar samen met betrekking tot aankoop van grondstoffen. Sinds 10 jaar wordt ook samengewerkt op verkoopgebied. Zo bedienen wij al jaren samen een aantal grote Europese bedrijven naar tevredenheid van alle partijen.

Joint Venture

Het leek beide bedrijven het juiste moment om de samenwerking te intensiveren middels een joint venture. Er zijn voor zowel Frischmann als KIVO grote synergievoordelen te behalen. Te denken valt bijvoorbeeld aan grondstoffenaankoop, delen van kennis, optimale verdeling klanten, besparing op transport etc.

De reden dat niet is gekozen voor een overname is dat KIVO meer gelooft in partnerships en groei door ondernemerschap. Eigenaar Lutz Frischmann, 46 jaar oud, zal gewoon aanblijven als Algemeen Directeur. Hij zal, als gedreven ondernemer, met dezelfde motivatie nog vele jaren het management blijven voeren.

Frischmann Kunststoffe GmbH is gevestigd in Eisfeld in voormalig Oost-Duitsland. Met 65 medewerkers wordt , in een prachtige fabriek van 8 jaar oud, ca. 10.000 ton aan hoogwaardige folies geproduceerd op twee drie-laags Coëx lijnen en 4 mono LD lijnen. Men is in het bezit van BRC-IOP.

Zie link naar de website: www.frischmann.de